AB Taksonomisi Eğitimi

(İleri Seviye)

Sürdürülebilir Finansın Anahtarı: AB Taksonomisi

Avrupa Birliği’nin yeşil büyümeyi teşvik etmek ve sürdürülebilir finansal sistemi desteklemek amacıyla oluşturduğu AB Taksonomisi, yatırımların çevresel sürdürülebilirlik açısından nasıl sınıflandırılacağını belirleyen net kurallar ve kriterler içeren kritik bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik faaliyetlerin, belirli çevresel hedeflere katkıda bulunup bulunmadığını tanımlayan Taksonomi, yatırımcıların ve şirketlerin daha yeşil kararlar almasına yardımcı olur.

Eğitim İçeriği

30 Nisan’daki giriş seviyesindeki webinarımızın aksine bu eğitimimizde, AB Taksonomisi’ni derinlemesine inceleyeceğiz. İşte ele alacağımız başlıca konular:

  • Taksonomilere Giriş: Temel İlkeler ve Amaçlar
  • AB Taksonomisinin Arka Planı ve Gelişimi
  • CSRD-CSDDD-SFDR-Taksonomi Bağlantısı
  • Taksonomi’nin Kapsamı
  • Taksonomi’ye Uygunluk Koşulları
  • AB Taksonomisi Kapsamındaki Faaliyetler ve Sektörler
  • AB Taksonomisi ve Finans Sektörü: Yeşil Finansmanın Teşviki 
  • Taksonomi uyumluluk şartları
  • AB Taksonomisi’nin Şirketler ve Yatırımcılar Üzerindeki Etkileri
  • AB Taksonomi Raporlaması
  • AB Taksonomisi’ne Uyum Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar ve Çözüm Önerileri

 

Yaklaşık dört saat sürecek olan ve taksonominin hukuk, sürdürülebilirlik, ekonomi ve teknik boyutlarını analiz edeceğimiz bu eğitimin sonunda; AB Taksonomisi’nin amaçlarını ve sürdürülebilir finans ekosistemindeki yerini derinlemesine kavramış olacaksınız.

Neden Yeşil Büyüme AB Taksonomisi Eğitimi ?

    AB Yeşil Mutabakatı konusunda uzmanlığımız ve uzman ekibimiz sayesinde Taksonomi Regülasyonunu bütüncül bir bakış açısıyla ve çok disiplinli bir yaklaşımla ele alıyoruz. Taksonominin hukuk, sürdürülebilirlik, ekonomi ve teknik boyutlarını analiz edeceğimiz bu eğitimde Taksonominin amaçlarını ve sürdürülebilir finans ekosistemindeki yerini en iyi şekilde anlamanızı amaçlıyoruz. Ayrıca eğitim sayesinde Taksonomi uyumluluk için gerekli adımları öğrenecek ve raporlamanın nasıl yapıldığını da anlayacaksınız. AB sürdürülebilirlik regülasyonları ekosistemi çok parçalı ve tüm parçalar birbiriyle etkileşim içinde olduğundan Taksonomi'yi tek başına anlamak anlam ifade etmeyecektir. Bu nedenle AB Yeşil Mutabakatı, CSRD ve IFRS gibi regülasyonlar konusunda uzmanlığımız sayesinde sizlere bu eğitimde tüm bu detaylı düzenlemelerin nasıl birlikte çalıştığını da anlayabileceğiniz bütüncül bir bakış açısı katmayı hedefliyoruz.

AB Taksonomisi Eğitimi

Eğitim kayıtları Superpeer platformu üzerinden yapılmaktadır. Formu doldurunca ödeme sayfasına yönlendirileceksiniz. Sayfayı kapatmayınız.

    Yeşil Büyüme bu bilgileri ilgili içerik, ürün ve hizmetler hakkında sizinle iletişime geçmek için kullanacaktır. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atın: https://yesilbuyume.org/gizlilik-politikasi

    Yorumlar
    Bültenleri ile ülkemiz ekonomisinde önemli rolü olan şirketlerimize, Avrupa Yeşil Mutabakatı, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yeşil ekonomi, raporlama standartları gibi geniş çaplı bir çerçevede en güncel gelişmeleri, uluslararası raporları, istikrarlı bir şekilde ulaştırıyor, analizleri ile pratik yönlendirmeler sunuyor. Önemli bir bilgi birikimine sahip olan Yeşil Büyüme’nin hazırladığı eğitimlerin şirketlerimize yüksek katma değer sağlayacağına inancım tam!
    Elif Özkul GÖKMEN
    SERCOM Consulting
    Sn. İlyas GÜLENÇ beyden sürdürülebilirlik, GRI standartları ve rapor uygulamaları hakkında eğitim aldık. Şirketimiz için eğitimin içeriği ve uygulamalar açısından güzel ve faydalı bir eğitim oldu. Bu konuda eğitimi veren Sn. İlyas GÜLENÇ hocamıza , hazırladığı sunumlar, uygulamalar, örnekler  ve  eğitim sonrası destekleri için çok teşekkür ederiz.
    Nurcan ÇELİKOĞLU
    Ortadoğu Rulman
    Yeşil Büyüme ekibini, ülkemizde sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüme dair yarattıkları katma değer için içtenlıkle kutluyorum. Verdikleri hizmet kalitesi ve profesyonellikleri nedeniyle bu değerli ekiple yol almak benim için gurur verici.
    Dr. Rakibe KÜLÇÜR
    Founder of Sustaila Consulting Services

    Eğitim Kim Tarafından Verilecek?

    Burak Yorulmaz

    Yeşil Büyüme Sürdürülebilirlik Uzmanı

    Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Burak Yorulmaz Bergen ve Troino üniversiterinde tamamladığı yüksek lisans eğitiminin ardından Yeşil Büyüme’de sürdürülebilirlik uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. AB Taksonomisi, CSRD ve CSDDD başta olmak üzere AB Yeşil Mutabakatı düzenlemeleri alanında uzman olan Burak Yorulmaz’ın ayrıca Uluslararası çevre hukuku, iklim değişikliği mevzuatı, sürdürülebilirlik, insan hakları ve iş hukuku alanlarında da çeşitli çalışmaları bulunmaktadır.

    Yeşil Büyüme’de yayımlanan bazı makaleleri:

    Kurumsal sürdürübilirlik veya ESG şirketler için lüks mü yoksa ihtiyaç mı?

    AB Taksonomi Tüzüğü‘ne Uyum Sağlamanın Önemi

     

    Yeşil Büyüme Şimdiye Kadar Kimlere Eğitim Verdi?